تحولات لبنان و فلسطین

مشهد- مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی گفت: مؤسسات خیریه باید در مسایل مالی، شفاف و قانونی عمل کنند.

گردش مالی مؤسسات خیریه خراسان رضوی شفاف نیست

به گزارش قدس آنلاین، حمیدرضا پوریوسف در نشست با مدیران مؤسسات خیریه و سمن‌های اجتماعی استان افزود: متأسفانه برخی مؤسسات خیریه، وجوه دریافتی از خیرین را بدون گذشتن از فرایند قانونی، در اموری که شاید مورد نظر خیر نباشد، هزینه می‌کنند.

وی با بیان اینکه مؤسسات خیریه باید تمام وجوه دریافتی از خیرین را که بابت کمک به زندگی، معیشت و رفاه جامعه‌ هدف بهزیستی به آن‌ها می‌پردازند، ظرف 24 ساعت، به حساب بهزیستی یا سازمان دیگری که از آن مجوز گرفته‌اند، واریز و کمک‌های غیر نقدی را نیز به بهزیستی اعلام کنند تا امکان استفاده از معافیت مالیاتی و دیگر مزایای قانونی برایشان وجود داشته باشد.

وی گفت: بهزیستی در حداقل زمان ممکن، این وجوه را به حساب مؤسسات خیریه برمی‌گرداند، اما تأکید قانونگذار این است که حتماً باید این وجوه به حساب دولت واریز شود و گردش آن به مؤسسات از طریق دولت باشد.

وی همچنین یادآور شد: حساب مؤسسات باید در بانک‌های رسمی دارای مجوز از بانک مرکزی بوده و حتی‌الامکان به نام شخص نباشد تا امکان هر گونه برداشت نادرست از بحث‌های مالی، منتفی شود.

وی از مؤسساتی که به گفته‌ او «کار مستحبی را به حق الناس ترجیح می‌دهند» انتقاد کرد و گفت: برخی مؤسسات خیریه، حقوق قانونی کارکنان و پرسنل خود را که حق الناس بوده و رعایت آن واجب است، پرداخت نمی‌کنند و در مقابل، ادعای کار خیر دارند که این بدان معناست که کار خیر را که یک امر مستحبی است به حق الناس که یک واجب دینی است ترجیح می‌دهند.

مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی تأکید کرد: پرداخت یارانه‌ مراکز و سایر کمک‌های بهزیستی به مؤسسات خیریه، منوط به ارایه‌گزارش حسابرسی مؤسسه توسط نهادهای رسمی و قانونی است.

وی ادامه داد: اگر گزارش حسابرسی مؤسسات به بهزیستی ارایه نشود، طبق قانون از پرداخت یارانه به آن‌ها معذوریم.

وی گفت: برای یکسان‌سازی سیستم مالی مؤسسات خیریه، نظام‌نامه‌ای تدوین شده که تا پایان سال به آن‌ها ابلاغ می‌شود و همه مؤسسات باید به روش این نظام‌نامه عمل کنند.

پوریوسف خاطر نشان کرد: این نظام‌نامه از روش‌ها و برنامه‌هایی که مؤسسات خیریه‌ بزرگ استان در امور مالی اجرا می‌کنند، گرفته شده و خود مؤسسات خیریه آن را تهیه و ارایه کرده‌اند.

وی همچنین با گفتن این نکته که دولت وظیفه دارد، موانع فعالیت خیرین را از پیش پای آن‌ها بردارد، تصریح کرد: باید همه طبق قانون حرکت کنیم و نشان دهیم که به قانون و نظامات اجتماعی متعهدیم.

وی با تأکید بر اینکه خیرین بهتر از دولت کارها را انجام می‌دهند، گفت: در حال حاضر 230 خیریه‌ که از بهزیستی مجوز گرفته‌اند، فعال هستند.

در این نشست، همچنین معاون اجتماعی سیاسی و امنیتی استانداری خراسان رضوی گفت: برای حل مشکلات مؤسسات خیریه که در این نشست مطرح شد، جلسات و نشست‌های تخصصی با محوریت هر یک از این مشکلات در استانداری برگزار می‌شود.

سید جواد حسینی افزود: رفع برخی از این مشکلات نیاز به اصلاح قوانین دارد که استانداری از طریق دولت پیگیر این موضوع است و برخی در استان قابل حل است که در این جلسات، تصمیمات لازم برای حل آن‌ها گرفته می‌شود.

وی ادامه داد: برخی از مسایلی هم که مطرح شد، ناشی از اجرای قانون توسط دولت است که قاعدتاً مشکل تلقی نمی‌شود و روش همچنان همین خواهد بود و مشکل خیریه‌ها ناشی از نبودِ آموزش و ناآگاهی از موارد قانونی است.

وی با قدردانی از حضور خیرین و سمن‌ها در استان گفت: آیین‌نامه تشکیل خانه تشکل‌های غیر دولتی در استانداری تهیه شده و مراحل اجرایی آن در شرف اتمام است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.